De ce Jym Pre a fost Votat cel mai bun Pre-Workout!

Pre Jym este un pre-workout sub forma de pudra care va genera o cantitate impresionanta de energie pentru cel ce va utiliza acest supliment, promovand astfel cresterea musculara , atingerea unor niveluri de rezistenta crescute, care iti vor permite sa desfasori antrenemente mai lungi si mai eficiente.
​Pre Jym este un produs al companiei JYM Supplement Science, fondata in 2013 de Dr. Jim Stoppani, care este o personalitate in domeniul fitnessului si al suplimentelor, avand in spate atat pregatire stiintifica ( doctorat in fiziologia exercitiilor si un post doctorat la Yale), cat si practica, fiind editor sef la revistele Muscle and Fitness si Flex timp de 11 ani si nutritionist personal al unor vedete ca LL Cool J, Dr. Dre, Mario Lopez, Dwayne „The Rock” Johnson.
​Dr. Jim Stoppani afirma ca o suplimentare adecvata se bazeaza pe 5 mari piloni:
1. ingrediente cu efecte stiintifice dovedite
2. Ingrediente cu o forma sau tipologie standard
3. Dozaj adecvat
4. Sinergie intre ingredientele folosite
5. Sincronizarea potrivita.
​Acesta mai afirma ca priveste suplimentele si crearea acestora in acelasi mod cum priveste si nutritia si antrenamentele : e nevoie de o abordare cat mai cuprinzatoare si aprofundata de studii pentru a obtine rezultate maxime. Ca si producator de suplimente , JYM Supllement Science ofera produse fara ingrediente ascunse, fara formule proprii, fara informatii inselatoare, doar transparenta maxima.
​Plecand de la aceste informatii ale producatorului si a creatorului din spatele acestui produs , putem spune ca la prima vedere este un supliment care prezinta incredere in a fi incercat .
​Dar cum doar vorbele nu sunt suficiente pentru a ne sustine in sala de antrenament , sa vedem in continuare ce are de oferit ca si ingrediente si concentratii , Pre Jym , si daca se ridica la nivelul afirmatiilor producatorului sau.
Lista de ingrediente arata in felul urmator :
• Cofeina anhidra ( 300 mg)
• Creatina hidroclorida ( 2 g)
• Beta- alanina (2 g)
• Extract de sfecla rosie ( 500 mg)
• L-leucina (3g)
• L-valina (1.5g)
• L-isoleucina(1.5g)
• Betaina anhidra (1.5g)
• Citrulina malat (6 g)
• N-acetil –cisteina ( 600mg)
• Taurina ( 1 g)
• Extract de piper negru ( 5mg)
• L-alfa glicerofosforil colina (150 mg)
• L-tirozina ( 1.5mg)
• Huperzina A (50 mcg)
​Atentie la continutul destul de mare de cofeina, din acest produs. 300 de mg per servire este o cantitate destul de mare, mai ales daca mai consumati si alte produse care contin cofeina. Producatorul recomanda evitarea unor astfel de produse in perioada cat se consuma Pre Jym.
Mayo Clinic afirma ca pana la 400 mg de cofeina pe zi este o doza care pare a fi sigura, cu toate ca unele studii foarte recente au descoperit ca aceasta cantitate poate fi mai mare , dar totul depinde de fiecare persoana. Deci cel mai indicat ar fi sa consumati cu precautie , la inceput acest produs, de preferat sa se inceapa cu o jumatate din doza recomandata pentru a permite corpului sa se adapteze la cantitatea de cofeina mare.
Nu cred ca mai este nevoie sa precizam ca prezenta cofeinei este foarte importanta pentru rezultatele acestui produs, efectele sale fiind dovedite in cresterea nivelului de energie si concentrare.

Creatina hidroclorata
este o molecula care, este adesea adaugata suplimentelor pentru a crea un suport la nivel celular pentru buna dezvoltare si functionare a celulelor musculare si rezultate crescute in intensitatea antrenamentelor. Se gaseste si mod natural in carne , peste si oua. O cercetare a Current Sports Medicine Reports a aratat ca suplimentarea cu creatina poate ajuta la imbunatatirea performantei musculare si a intensitatii antrenamentelor , in special in antrenamentele cu greutati.
Beta-alanina
Este unul din elementele de constructie ale dipetidei carnozina. Este adesea adaugat in suplimente pentru a ajuta la imbunatatirea generala a rezistentei si a exercitiilor fizice
International Journal of Sports Medicine, afirma „ efectul suplimentarii timp de 30 de zile cu 4.8 g/zi de beta-alanina , asupra rezistentei si performantei si a schimbarilor endocrine a fost examinat la 8 barbati cu experienta in exercitii ce implica rezistenta crescuta. Rezultatele au indicat ca o suplimentare cu acest element timp de 4 saptamani poate imbunatati semnificativ rezistenta musculara in timpul antrenamentelor la acest gen de sportivi. Daca sunteti deranjat de senzatiile de mancarime produse de acest ingredient, nu veti fi foarte incantantat de Pre Jym, deoarece acesta contine o cantitate destul de mare de beta-alanina (2 g)
Extractul de sfecla rosie
Sfecla rosie este o planta bogata in folati si mangan si care stimuleaza crearea de oxid nitric la nivelul organismului, ducand astfel la o crestere a nivelului de energie.
Publicatia de specialitate Nutrients afirma ca suplimentarea cu sfecla rosie poate reduce inflamatiile , stresul oxidativ , de la nivelul organismului, conserva functia endoteliala si reface hemodinamica cerebro-vasculara.
Betaina , care mai este denumita si trimetilglicina , este un aminoacid care este produsa de corp si care ajuta la o buna functionare a ficatului, a sanatatii inimii si este implicata in reproducerea celulara si producerea de carnitina. Un studiu publicat in Examine.com a aratat ca suplimentarea cu acest aminoacid duce la o crestere in forta si rezistenta .

Citrulina malat, Taurina, L-leucina, L-isoleucina,L-valina and L-tirozina
Aminoacizii sunt caramizile din care se constituie proteinele si ajuta la construirea si repararea celulelor musculare . De asemenea au un rol foarte important in intarirea sistemului imunitar , in pierderea in greutate , intarzierea imbatranirii, reducerea inflamatiilor si asigurarea unei stari generale de sanatate buna. Numeroase studii prezinta beneficiile in castigul de masa musculara , fara grasime ( lean body mass), odata cu suplimentarea cu aminoacizi.
Un lucru pozitiv in lista de ingrediente a Pre Jym este ca multe dintre substante sunt prezente in cantitati mari, astfel si efectele fiind pe masura. Am subliniat deja acest lucru la cafeina si beta alanina. Alt ingredient din aceasta categorie este si citrulina malat, care se regaseste in 6 g. Studiile sugereaza ca 1 g de citrulina malat este benefica pentru sanatatea circulatie sanguine, dar 6 g sunt ideale pentru scopul de a creste nivelul fluxului sanguin in perioada antrenamentului. Majoritatea suplimentelor contin doar 1g de citrulina malat. Cazul de fata face exceptie, continand doza optima de 6 g.
.
N-acetyl-l-cysteina
N-acetyl-l-cysteinea este o substanta care este derivata din L-cisteina ( aminoacid) . Este un antioxidant si ajuta la prevenirea aparitiei inflamatiilor si a distrugerii celulare , care il face de mare folos in creserea musculara si sustinerea unor antrenamente la intensitate mare fara risculul aparitie catabolismului.

Extractul de piper negru
Este foarte des adaugat in suplimentele de acest gen datorita efectelor sale de accelerare a metabolismului , de sprijin in asimilarea de ingrediente cheie de catre corp, cresterea nivelului de energie generala.

L-alfa glicerofosforil colina
Mai este cunoscuta si sub denumirea de Alpha GPC, si este adaugata in generala in suplimentele nootropice si care imbunatatesc performantele mentale. Mai este prezenta uneori si in suplimentele pentru hormon de crestere (GH)
Huperzina A
WebMD afirma ca acesta substanta care este extrasa dintr-o planta chinezeasca perena , din familia rasinoaselor . Este folosita in mod frecvent pentru tratarea degradarii musculare si mentale.
Daca e sa vorbim despre gustul Pre Jym, unii utilizatori l-au gasit prea puternic, sau destul de dizagreabil, dar in aceeasi masura multi utilizatori nu au avut nici un fel de prolema cu acesta considerandu-l acceptabil. Deci cred ca aici este o problema de individualitate, fiecare avand gusturi si sensibilitati proprii.
Pentru a insuma beneficiile pe care le ofera acest produs , putem spune ca veti avea parte de :
– Antrenamente mai intense
– Nivelul de energie mai crescut
– Forta musculara va fi imbunatatita
– Rezistenta va fi mai mare
– Concentrare mai buna
– Recuperare mai rapida
– Muschi mai pompati si cu o crestere vizibila si rapida.
​Dupa cum am vazut si in prezentarea ingredientelor de mai sus, Pre Jym nu are in compozitie amestecuri proprii , prin care sa nu se poata stabili cu exactitate concentratia fiecarei substante. Acest aspect este unul foarte apreciat in randul persoanelor care consuma astfel de produse, deoarece stiu exact ce introduc in organism.
​Cum acest produs este un pre-workout , este creat pentru a fi utilizat in combinatie cu exerctii fizice efectuate in mod regulat , pentru ca rezultatele dorite si efectele suplimetului sa poata aparea.
​Spre deosebire de alte produse de acest fel Pre Jym are o doza de servire mult mai mare si anume 26 de g. Aceasta cantitate de produs va fi amestecata cu 400 ml de apa si se va consuma cu 30-40 minute inainte de antrenament. Si este recomandat sa se utilizeze doar o data pe zi, avand in vedere concentratiile mari de substante active pe care le contine.
​Analizand recenziile utilizatorilor acestui produs, am identificat si o serie de efecte secundare ce pot aparea o data cu utilizarea Pre Jym si anume: greturi, dureri de cap, stari de agitatie, frisoane, iritatii ale stomacului, ritm cardiac crescut, stari de voma , ameteala, sentatie crescuta de sete.
​Pentru a pune in balanta acest produs iata cateva dintre beneficiile si minusurile sale :
​La plusuri avem: energie crescuta, nu contine blenduri proprii, creste masa musculara, compania si produsul au o reputatie buna.
​Ca minusuri putem spune ca este un pic mai scump decat alte produse, dar daca ne raportam la calitatea si cantitatea ingredientelor , acest aspect este oarecum justificat. Gustul pe care unii nu il apreciaza poate fi un minus pentru unii consumatori.

​In final la ce ar trebui sa te astepti daca te hotarasti sa consumi acest produs?
​Ar trebui sa simti , inca de la prima utilizare, o diferenta majora in modul in care iti desfasori antrenamentele, datorita stimulantilor pe care Pre Jym ii contine. Dar rezultatele majore difera de la persoana la persoana , deoarece acesea implica o multitudine de factori care contribuie la diferente ( antrenamente, nutritie, stare de sanatate, mostenire genetica, etc.)
Trebuie sa admintem, totusi, ca Pre Jym ofera o lista de ingrediente impresionanta , cu o concentratie a acestora pe masura , iar acest lucru nu poate, in final, decat sa duca la o crestere musculara , la o rezistenta marita si o recuperare accelerata dupa antrenamente. Si ca bonus aceasta pudra vine in mai multe arome pentru a incerca sa multumeasca prin gust cat mai multi utilizatori.
​Toate aceste aspecte au dus produsul Pre Jym in topurile suplimentelor de tip pre-workout si acest lucru s-a intamplat pe buna dreptate , deoarece ,este per total un produs excelent si daca doriti sa il achizitionati o puteti face dand click aici.

 

Drepturile de Autor apartin de ProteineMag iar orice copiere, transcriere a acestui articol fara acordul nostru scris se supune LEGII nr.8 din 14 martie 1996
privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Daca v-a placut acest articol impartasiti-l prietenilor, colegilor si persoanelor care sunt interesate de a folosi acest produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *