Suplimentele alimentare sunt singurele care te pot ajuta să obții toți nutrienții necesari pentru a construi masa musculară. De regulă acestea sunt combinate cu o dietă echilibrată pentru a-ți îmbunătăți performanțele și rezultatele obținute. După cum bine știm suplimentele nu trebuie să înlocuiască anumite alimente care sunt esențiale în dieta ta și din care îți poți lua vitaminele și mineralele de care ai nevoie.
Un lucru trebuie să îți fie clar, suplimentele nu îți vor oferi rezultatele pe care le dorești dacă nu te vei antrena intens în sala de forță. Totodată trebuie să acorzi o atentie sporită in a avea o dietă echilibrată, perioada de recuperare și somn.
Suplimentele dietetice și suplimentele alimentare
Suplimentele dietetice nu sunt concepute pentru a substitui alimentele. Efectiv acestea nu pot înlocui toate vitaminele pe care le poți lua din alimente. Cu siguranță nu există nicio îndoială că alimentele sunt cea mai bună sursă de nutrienți, deoarece acestea conțin substanțe fitochimice, fibre și multe alte elemente care contribuie la a avea o bună stare de sănătate.
Suplimente și sănătatea
Prin suplimentare vei vedea că anumiți nutrienți cum ar fi calciu, potasiu, vitamina D și vitamina B12 vor fi stimulați. Astfel acești nutrienti îți vor ajuta corpul să se ferească de anumite afecțiuni cronice. Îți poți crea un corp mai puternic dacă vei avea o dietă bine pusă la punct. Pentru toți pasionații de sport, suplimentele reprezintă cea mai convenabilă metoda prin care să asimileze suficienți nutrienti pentru a-și dezvolta masa musculară.
Fibrele
Fibrele au numeroase avantaje în menținerea la niveluri normale a colesterolului. Acestea reglează cantitatea colesterolului pe care corpul nostru o absoarde din cadrul alimentelor. Produse precum fructele, legumele și boabele sunt surse naturale de fibre.
Cel mai recomandat este să îți procuri fibrele din alimente, poți totuși să le procuri și din suplimente in cantitate de la 25 până la 30 de grame.
Rolul suplimentelor pe bază de creatină este de a crește nivelul acesteia în țesutul muscular. Nivelul de creatină fosfat este modul în care te antrenezi, mai exact de capacitatea ta de a efectua repetări pe termen scurt sau de cantitatea de greutate pe care o poți ridica. Poți avea parte de un antrenament la intensitate maximă dacă te vei suplimenta cu creatină.
Glutamină reprezintă peste 61% din mușchiul scheletic. Aceasta te ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar care este importantă pentru toți sportivii. Suplimentele cu Glutamina ajută la creșterea masei musculare și poate preveni catabolismul muscular.
Grupul de aminoacizi cu catenă ramificată constă din valină, leucină și izo-leucină. Aceștia sunt aminoacizi compuși pe care organismul tău nu îi poate genera. De aceea nivelul lor trebuie să fie mărit prin dietă și suplimente cum ar fi proteină de cazeină. Suplimentele BCAA te vor ajuta să obții o mai bună rezistență și să îți dezvolți masa musculară. Totodată acestea mai produc și energie în timpul antrenamentelor și reduc durerea musculară.
Nota:
Creatina este prea tare pentru rinichi. Despre aceasta se știe că poate provoca flatulență. Nu este recomandat să iei creatină dacă ai probleme de sănătate legate de rinichi.
Totodată dacă vrei să construiești masa musculară atunci ai nevoie de o dietă alcalină. Nu contează de câte proteine crezi că ai nevoie, dacă vei ține o dietă alcanină și vei consuma carne de înaltă calitate corpul tău va rezista mai mult la antrenament. Poți avea o dietă echilibrată și să consumi grăsimi sănătoase și vei accelera timpul de recuperare. Dacă vei avea un corp sănătos, sportul va fi mult mai ușor si mai benefic pentru sănătatea ta.